Onze werkwijze

Bij het verzorgen van begrafenissen hebben wij altijd u als familie voor ogen. U verkeert in de omstandigheid dat u afscheid moet nemen. Het is belangrijk dat u dat in alle rust en waardig kunt doen. Dat is ons uitgangspunt. Hieronder leggen we uit hoe we u bijstaan vanaf het moment van overlijden.

Steun na het overlijden

Direct na het overlijden kunt u ons bellen. Uiteraard komen we desgewenst direct naar u toe. Het kan ook zijn dat dit nog niet mogelijk is doordat de overledene nog in het ziekenhuis is of een arts nog een overlijdensverklaring moet geven. Dan spreken we het precieze moment met u af.
In het eerste bezoek nemen we alle tijd om rustig met u kennis te maken en de situatie met u te bespreken. Als het overlijden door een arts is vastgesteld, kunnen wij de zorg voor de overledene en de verzorging van het afscheid vorm geven en met u gaan bespreken wat uw wensen en de wensen van de overledene waren. Rust is daarbij een belangrijk uitgangspunt voor ons. We nemen de tijd om alles zo goed mogelijk voor u te kunnen verzorgen. Tot aan de dag van begraven houden wij regelmatig contact met u, om de overledene te verzorgen en u bij te staan.

Laatste zorg

De laatste zorg voor de overledene is een bijzonder moment. Hoe u dat vorm wilt geven, is aan u. Het kan zijn dat u zelf graag die verzorging doet, met uw familie, al dan niet onder onze begeleiding. Het kan ook zijn dat u de laatste zorg voor uw dierbare aan ons wilt overlaten. We stemmen zorgvuldig af waar u zich goed bij voelt.
Wat betreft het opbaren van de overledene vormen uw wensen en de mogelijkheden het uitgangspunt. Wilt u thuis opbaren of in een rouwcentrum? Waar in huis wilt u opbaren? Het zijn allemaal praktische vragen die we samen met u beantwoorden.
In deze fase spreken we ook het moment van de begrafenis af en regelen we alles wat er nodig is voor het versturen van de kaarten.

Waardig afscheid

Rond de condoleance en begrafenis zijn tal van zaken die geregeld moeten worden. U hoeft daar zelf niet aan te denken, dat doen wij voor u. We lopen rustig alles met u door, waarbij we uiteraard een eventuele wilsbeschikking van de overledene of uw specifieke wensen als uitgangspunt nemen. Van het afspreken van een predikant en organist voor een uitvaartdienst en het luiden van klokken tot het versturen van de kaarten en het regelen van een condoleanceregister. Wij vergeten niets en regelen alles tot in de puntjes. Ook op de dag van condoleance en begraven zelf zorgen we voor een waardig en ordelijk verloop. Desgewenst spreken we tijdens de begrafenisplechtigheid een dankwoord namens de familie. We verrichten elk facet van onze taak nauwgezet en met toewijding. Zodat u zich met uw familie, vrienden en kennissen in alle rust kunt richten op het afscheid van uw dierbare.

Alles goed geregeld

Heldere afspraken, niets vergeten en alles nauwkeurig uitvoeren: het is de basis van een waardig afscheid. Zaken als het vervoer van de overledene, maar ook van u als familie en van de gasten, spreken we duidelijk af. Wilt u vervoerd worden of zelf rijden? Als u gebruik maakt van rouwauto’s, voor hoeveel personen wilt u dat organiseren? Wilt u als familie zelf de kist dragen of wilt u gebruik maken van dragers? Hoe wilt u de verzorging van de gasten vormgeven? We zorgen steeds weer voor overzicht. Hoewel het kan verschillen welke prioriteit de kosten hebben voor u als familie, geven we daar altijd tijdig een helder overzicht van.
Ook de zaken die na de begrafenis nog geregeld moeten worden, zoals bedankkaartjes, vergeten we niet. Tot het laatste moment werken we zoals u ons zult leren kennen: toegewijd en nabij.

Beeldmerk

“Iedere begrafenis is een persoonlijk afscheid. Daarbij hoeft u niet altijd groot te denken, het zit vaak in de eenvoud.”

Meer weten? Neem contact op