Begrafenisondernemer Lekkerkerk

Het overlijden van een dierbaar persoon is een pijnlijk moment in ieders leven. Hoe onvermijdelijk het ook mag zijn, het is altijd weer een emotionele gebeurtenis waarbij u behoefte heeft aan kalmte en samenzijn met familie en vrienden. Maar juist op dat moment stapelen de verantwoordelijkheden zich op, een begrafenis regelen brengt veel werk met zich mee, en de complete uitvaart moet in korte tijd geregeld worden. Dan is het goed om te weten dat de begrafenisondernemer in Lekkerkerk voor u klaar staat.

Wim Speksnijder is 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken om die eerste stappen te nemen, en de lasten zoveel mogelijk van uw schouders te nemen. Neem voor een begrafenis in Lekkerkerk direct contact op met uw lokale begrafenisverzorger op telefoonnummer 0182 351 520.

Begrafenisverzorging regio Lekkerkerk

Er komt zoveel op u af wanneer een familielid komt te overlijden, voor velen kan de opeenstapeling van zaken om te regelen overweldigend zijn. Daarom wordt er meestal een uitvaartondernemer ingeschakeld die hier structuur in kan aanbrengen, en diverse verplichtingen op zich zal nemen. Dankzij de diensten van de begrafenisondernemer bij u in Lekkerkerk, hoeft u zich niet alleen bezig te houden met alle verantwoordelijkheden, maar kunt u ook beginnen met het rouwproces.

Het is mogelijk dat er reeds een wilsbeschikking voorhanden is, dit document zal dan als basis voor de uitvaart worden genomen. Omdat snel en daadkrachtig handelen van groot belang is, zal de begrafenisverzorger persoonlijk contact opnemen om zo snel mogelijk de voornaamste zaken te regelen, en waar mogelijk de taken van u over te nemen. Vanaf het eerste contactmoment tot aan het afscheid van de overledene kunt u op ons rekenen.

Uitvaartlocaties in Lekkerkerk

Wim Speksnijder is uw begrafenisondernemer in Lekkerkerk, door zijn contacten in de regio kan er een keuze gemaakt worden voor de uitvaartlocatie die het beste past bij de uitvaart. Neem voor meer informatie direct en vrijblijvend contact op.

Aandachtspunten voor een begrafenis

Naast een maatwerk uitvaart moeten er ook gewoon een aantal standaard zaken snel geregeld worden. Hier zijn enige aandachtspunten waarbij uw begrafenisverzorger assistentie zal bieden:

 • In het geval van een wilsbeschikking zal deze gebruikt worden om de uitvaart invulling te geven, in overeenkomst met de wensen van de overleden persoon.
 • Er wordt met de familie afgestemd op welke wijze de begrafenis plaats zal vinden, waarbij de uitvaartverzorger alle mogelijkheden met u zal doornemen.
 • Het verzamelen van de adressen om uitnodigingen te versturen kan een hele opgaaf zijn, de begrafenisondernemer kan dit proces in goede banen leiden.
 • Er zijn diverse mogelijkheden omtrent het vervoer, zo kunt u kiezen voor een rouwwagen of bijvoorbeeld een koets waarmee iedere uitvaart een uniek karakter zal krijgen.
 • De uitvaartondernemer spreekt uitvoerig met nabestaanden, familie en vrienden om zo de levensloop van de overledene op te tekenen.
 • We kunnen eveneens de afspraken regelen met de predikant en de organist wanneer de rouwdienst in de kerk wordt uitgevoerd.

Iedere uitvaart is uniek

De begrafenisverzorger heeft twee primaire taken; het ondersteunen van de nabestaanden in het organiseren van een begrafenis, en daarnaast een uitvaart verzorgen die aansluit op de unieke kenmerken van de overledene. Het is een periode waarin u kwetsbaar bent, deze tijd wordt door veel familieleden en vrienden vaak in een soort roes ervaren. Terwijl dit juist een moment kan zijn waarin u die laatste eer kunt bewijzen op een wijze waarbij de nabestaanden met een gerust gevoel afscheid kunnen nemen.

Uitvaartondernemer Wim Speksnijder heeft niet alleen aandacht voor de overledene, maar ook voor de nabestaanden die behoefte hebben aan ondersteuning in deze moeilijke periode.

Enkele diensten van de begrafenisverzorger

Eerst komt de schok, dan volgt de onzekerheid. Dit zijn enkele veelvoorkomende vragen waar uw uitvaartondernemer in overleg antwoord op kan geven:

 • Wie moet u uitnodigen en hoeveel personen kunt u ontvangen?
 • Wat is de beste manier om alle adressen te verzamelen of een berichtgeving te publiceren?
 • Wilt u liever een rouwwagen laten rijden of een koets?
 • Zullen er volgauto’s meerijden of liever niet?
 • Er moet een kist worden gekozen op basis van voorkeur of budget, welke kist is het meest geschikt?
 • Welk rouwboeket heeft de voorkeur, en welke tekst moet er vermeld worden?
 • Er moet passende muziek worden gekozen tijdens de dienst, dit moet eventueel afgestemd worden met de organist. Wat is de meest toepasselijke muziek?

Kosten voor een uitvaart in Lekkerkerk

Een uitvaart kan een kostbare zaak zijn, zeker wanneer het een plotseling overlijden betreft en er geen geld voor gereserveerd is. Het zal voor de meeste nabestaanden niet mogelijk zijn om de begrafenisondernemer volledig carte blanche te geven, dat is ook niet nodig. Wanneer u graag inzicht houdt op de kosten en mogelijkheden, dan zal uw uitvaartverzorger een gespecificeerde offerte voor u opstellen. Daarnaast is het mogelijk om tegen een richtprijs de begrafenis in Lekkerkerk invulling te geven. Wij denken graag met u mee.

De begrafenisondernemer in Lekkerkerk is de persoon waar u op kunt vertrouwen in deze moeilijke periode. Wim Speksnijder staat voor u klaar, dag en nacht, zodat u op een waardige manier afscheid kunt nemen van een dierbaar persoon.

Wim Speksnijder

U kunt ons 24 uur per dag
bereiken via 0182 - 35 15 20

In alle rust, betrokken, zorgzaam... want iedere begrafenis is een persoonlijk afscheid

Beeldmerk

“Iedere begrafenis is een persoonlijk afscheid. Daarbij hoeft u niet altijd groot te denken, het zit vaak in de eenvoud.”

Meer weten? Neem contact op