Begrafenisondernemer Lekkerkerk

Het overlijden van een dierbaar persoon is een pijnlijk moment in ieders leven. Het is een emotionele gebeurtenis waarbij u behoefte heeft aan kalmte en samenzijn met familie en vrienden.

Juist op dat moment stapelen de verantwoordelijkheden zich echter op: een begrafenis voorbereiden brengt veel werk met zich mee. De complete uitvaart moet in korte tijd gearrangeerd worden. Dan is het goed om te weten dat de begrafenisondernemer in Lekkerkerk voor u klaar staat.

Wim Speksnijder is 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken en staat graag voor u klaar om de lasten zoveel mogelijk van uw schouders te nemen. Neem voor een begrafenis in Lekkerkerk direct contact op met uw lokale begrafenisverzorger op telefoonnummer 0182-351 520.

Begrafenisverzorging regio Lekkerkerk

Er komt veel op u af wanneer een familielid komt te overlijden. Voor velen kan de opeenstapeling van taken die uitgevoerd moeten worden overweldigend zijn. Daarom wordt er meestal een uitvaartondernemer ingeschakeld die hier structuur in kan aanbrengen en diverse verplichtingen op zich zal nemen.

Dankzij de diensten van de begrafenisondernemer in Lekkerkerk hoeft u zich niet hoofdzakelijke bezig te houden met alle verantwoordelijkheden, maar kunt u ook beginnen met het rouwproces.

Het is mogelijk dat er reeds een wilsbeschikking voorhanden is. Dit document zal dan als basis voor de uitvaart worden genomen.

Omdat snel en daadkrachtig handelen van groot belang is, zal de begrafenisverzorger persoonlijk contact opnemen om zo snel mogelijk de voornaamste zaken te organiseren en waar mogelijk de taken van u over te nemen. Vanaf het eerste contactmoment tot en met het arrangeren van zaken achteraf kunt u op ons rekenen.

Uitvaartlocaties in Lekkerkerk

Wim Speksnijder is uw begrafenisondernemer in Lekkerkerk. Door zijn contacten in de regio kan er een keuze gemaakt worden voor de uitvaartlocatie die het beste past bij de uitvaart. Ook Lekkerkerk beschikt over een eigen uitvaartcentrum aan de Burgemeester van der Willigenstraat. Neem voor meer informatie over uitvaarten in Lekkerkerk vrijblijvend contact op.

Uitvaartcentrum Lekkerkerk

Het compleet vernieuwde uitvaartcentrum in het centrum van Lekkerkerk voldoet geheel aan de eisen die tegenwoordig worden gesteld bij een uitvaart. Uw Begrafenisondernemer onderhoudt nauwe contacten met het uitvaartcentrum Stoppelenburg in Lekkerkerk. Naast een grote aula is er een familiekamer. Hiervan kunt u gebruikmaken om ongestoord met uw dierbare overledene samen te zijn.

Niet alleen Lekkerkerkers, maar ook bewoners van Krimpen aan de Lek maken veelvuldig gebruik van het uitvaartcentrum in Lekkerkerk. Indien u gebruik wilt maken van deze locatie aan de Burgemeester van der Willigenstraat, hoeft u dit alleen kenbaar te maken bij Wim Speksnijder en de rest wordt geheel voor u verzorgd.

Aandachtspunten voor een begrafenis

Hoewel iedere uitvaart anders is en ook de voorbereiding ervan van persoon tot persoon zal verschillen, is er ook een aantal standaard zaken dat bij iedere uitvaart verzorgd moet worden. Hier zijn enige aandachtspunten waarbij uw begrafenisverzorger assistentie zal bieden:

 • Het verzamelen van de adressen om uitnodigingen te versturen. Dit kan een hele opgave zijn. De begrafenisondernemer kan dit proces in goede banen leiden.
 • Het kiezen van rouwvervoer. Er zijn diverse mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een rouwwagen of bijvoorbeeld een koets. Vraag ons naar de mogelijkheden.
 • We kunnen eveneens de afspraken met de predikant en de organist maken wanneer de rouwdienst in de kerk wordt uitgevoerd.
 • Er moet een kist worden gekozen op basis van voorkeur of budget. Welke kist is het meest geschikt? Uw begrafenisondernemer bekijkt met u de opties, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

In het geval van een wilsbeschikking zal deze gebruikt worden om de uitvaart invulling te geven, in overeenkomst met de wensen van de overleden persoon. Indien deze beschikking niet aanwezig is, wordt met de nabestaanden afgestemd op welke wijze de begrafenis plaats zal vinden. Uw uitvaartverzorger zal alle mogelijkheden met u doornemen.

Een persoonlijk afscheid: iedere uitvaart is uniek

De begrafenisverzorger heeft twee primaire taken: het ondersteunen van de nabestaanden in het organiseren van een begrafenis en het verzorgen van een uitvaart die aansluit op de wensen van de overledene.

Uitvaartondernemer Wim Speksnijder, werkzaam in regio Lekkerkerk, heeft niet alleen aandacht voor de overledene. Ook de nabestaanden die behoefte hebben aan ondersteuning in deze moeilijke periode, geeft hij de aandacht die ze nodig hebben.

De dagen na een overlijden vormen een periode waarin u kwetsbaar bent. Deze tijd wordt door veel familieleden en vrienden vaak als een soort roes ervaren, terwijl dit juist het moment is waarop u de overledene de laatste eer wilt bewijzen.

Wij helpen u de voorwaarden te scheppen die nodig zijn om op een passende wijze en in alle rust afscheid te kunnen nemen.

Enkele diensten van de begrafenisverzorger

Eerst komt de schok, dan volgt de onzekerheid. Dit zijn enkele veelvoorkomende vragen waar uw uitvaartondernemer in overleg antwoord op kan geven:

 • Wie moet u uitnodigen en hoeveel personen kunt u ontvangen?
 • Wat is de beste manier om alle adressen te verzamelen of een berichtgeving te publiceren?
 • Wilt u liever een rouwwagen laten rijden of een koets?
 • Zullen er volgauto’s meerijden of liever niet?
 • Er moet een kist worden gekozen op basis van voorkeur of budget, welke kist is het meest geschikt?
 • Welk rouwboeket heeft de voorkeur, en welke tekst moet er vermeld worden?
 • Er moet passende muziek worden gekozen tijdens de dienst, dit moet eventueel afgestemd worden met de organist. Wat is de meest toepasselijke muziek?

Kosten voor een uitvaart in Lekkerkerk

Een uitvaart kan een kostbare zaak zijn, zeker wanneer het een plotseling overlijden betreft en er geen geld voor is gereserveerd. Het zal voor de meeste nabestaanden niet mogelijk zijn om de begrafenisondernemer volledig carte blanche te geven, maar dat is ook niet nodig. Wanneer u graag een bepaald budget wilt aanhouden, dan zal uw uitvaartverzorger een gespecificeerde offerte voor u opstellen. U kunt dan per onderdeel beslissen om voor een duurdere of goedkopere optie te gaan.

Daarnaast is het mogelijk om aan de hand van een richtprijs de begrafenis in Lekkerkerk invulling te geven. Wij denken graag met u mee.

De begrafenisondernemer in Lekkerkerk is een betrouwbare steun in deze moeilijke periode. Wim Speksnijder staat voor u klaar, dag en nacht, zodat u op een waardige manier afscheid kunt nemen van uw dierbare.

Wim Speksnijder

U kunt ons 24 uur per dag
bereiken via 0182 - 35 15 20

In alle rust, betrokken, zorgzaam... want iedere begrafenis is een persoonlijk afscheid

Beeldmerk

“Iedere begrafenis is een persoonlijk afscheid. Daarbij hoeft u niet altijd groot te denken, het zit vaak in de eenvoud.”

Meer weten? Neem contact op